Teodora Denčić

Teodora Denčić

Teodora Denčić

Psihološkinja na edukaciji za psihoterapeuta u oblasti psihodrame.

Dosadašnje iskustvo sam najvećim delom stekla u nevladinim organizacijama u Beogradu i Bolonji, kroz različite projekte, treninge i radioničarski rad sa mladima u regionalnom i internacionalnom kontekstu. Ipak, prve korake naučila sam vodeći klub studenata psihologije, a najveće volontirajući u Zvečanskoj kao i u organizaciji filmskih festivala i predstava.

Kako su teme diskriminacije, nasilja i rodne nejednakosti bile fokus mojih prvih susreta sa radionicama tokom srednje škole, to je značajno uticalo da formiram svoj odnos prema aktivizmu koji danas smatram velikim delom svog profesionalnog i ličnog identiteta, a posebno uživam kada aktivizam dobije formu umetnosti.

U Sinergiji, kao Gen Z u timu, najviše radim ono što najviše volim, Mia je to nazvala “kreativni poslovi”. Drugim rečima, tu sam za pisanje, dizajn, kampanje, a takođe i za komunikaciju i organizaciju događaja i edukacija.

Pored toga, bavim se fotografijom i crtanjem, a imala sam i tu čast da u ovim oblastima osvajam meni veoma drage nagrade.