Image Alt

Kognitivno bihevioralni koučing (KBK)

Edukacija iz KBK – kako joj ime kaže – oslanja se na znanja i tehnike iz kognitivno bihejvioralne terapije.

Do sada je bila korisna ljudima koji su želeli da nauče kako da vode koučing proces i koje tehnike je najbolje koristiti za rešavanje određenih problema.

Znanja koja dobiješ koristiće ti ne samo u poslu, već i generalno – u boljem razumevanju ponašanja, bilo tvog ili drugih ljudi. Naši polaznici kažu da im je koučing edukacija pomogla da razviju psihološku pronicljivost, pa sad bolje mogu da sagledaju psihološku pozadinu različitih situacija i lakše komuniciraju sa različitim ljudima.

Na ovu edukaciju nam najčešće dolaze psiholozi, psihoterapeuti, HR i drugi menadžeri, lideri timova, konsultanti i – jednom rečju – svi oni kojima je važno da nauče kako najbolje mogu podsticati druge da se razvijaju.

Pošto je koučing stil komunikacije zastupljen u IT industriji, među našim polaznicima često su scrum masteri i drugi menadžeri iz ove industrije.

Šta možeš sa KBK edukacijom?

Ako odabereš ovu edukaciju, nakon nje moći ćeš da:

  • budeš praktičar KBK-a i primenjuješ KBK tehnike sa svojim klijentima
  • praviš svoje programe koučinga, koristeći već definisane modele koji će ti biti korisni u praksi
  • dobro poznaješ kad ti i zašto može poslužiti KBK usmeren na rešenje i poslovni koučing

Psihoterapeutima u edukaciji može da se računa kao 20 sati ličnog rada

Ako si trenutno u edukaciji za psihoterapeuta – tačnije, u završnoj fazi dolaska do Nacionalnog sertifikata za psihoterapiju, cela KBK edukacija može ti se računati kao 20 sati ličnog rada.

Te sate priznaje Savet psihoterapeuta Srbije.

Kako izgleda edukacija?

Edukacija traje 6 meseci i obuhvata 6 modula.

Bitno je da dođeš na svaku radionicu, a između njih ćemo ti davati literaturu koja će ti pomoći da ti se stvari koje naučiš na radionicama bolje poslože. Na kraju polažeš završni ispit i kad sve to prođe – dobijaš sertifikat priznat od strane ISCP-a.

trajanje edukacije baner

Koje module ima KBK edukacija?

Po modulima edukacije videćeš koje teme ona pokriva i tako lakše proceniti da li ti može biti korisna. Moduli su organizovani od najšireg ka najužem:

  • Koučing kao profesija – šta sve, u praksi, znači biti kouč i kako da razviješ dobar odnos sa klijentom
  • Koučing i ostale pomažuće profesije – kako ćeš znati gde su fine, ali bitne razlike između koučinga i srodnih profesija poput savetovanja i psihoterapije
  • Osnove KBK-a – psihološke mehanike i tehnike koje su u osnovi ovog tipa koučinga
  • KBK u praksi – kako KBK izgleda u praksi i šta je ono u čemu mu možeš biti od dragocene pomoći
  • KBK usmeren na rešenje – pokriva tehnike i modele koji će ti dati specifična znanja za rešavanje problema sa kojima će ti tvoji klijenti najčešće dolaziti
  • Organizacioni i poslovni KBK – kako se slažu KBK i kontekst organizacije (spoiler alert: odlično!)

Ponosni smo na našu dosadašnju KBK ekipu

KBK ekipa

KBK je jedna od stvari na koju smo najviše ponosni, jer je to sad već jedna ozbiljna ekipa ljudi koji šire korisna znanja i čine veliku stvar za našu struku.

Do sada smo imali:

10
EDUKACIJA
200
POLAZNIKA

Ako želiš da postaneš deo naše KBK ekipe i savladaš veštinu koja će koristiti i tebi i tvojim klijentima, možeš nam ostaviti svoj mail pa ćemo ti javiti kad startuje naredna edukacija. 🙂